Třetí den na EYOF: hokejisté vyhráli i druhý zápas a zahrají si o zlato

EYOF 2019
EYOF 2019
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Česká výprava získá na Evropském olympijském festivalu mládeže druhou medaili. Hokejisté totiž vyhráli i svůj druhý zápas na turnaji a postoupili do čtvrtečního finále proti Bělorusku. Více v souhrnu dne.

„Od rána jsme věděli, že chceme uspět. Švýcary jsme hodně tlačili, nasypali pár gólů a zaslouženě vyhráli,“ hodnotil triumf nad helvétským křížem Tomáš Chlubna, který se pod vítězství podepsal gólem a přihrávkou.

Čechy teď v boji o zlato (čtvrtek 20:00) čeká překvapivý finalista Bělorusko, které prohrálo se Slovenskem a pak porazilo Finsko.

„Nikdy jsem proti nim nehrál, ale to, že vyhráli nad Finskem, ukazuje jejich velkou sílu. Pro nás ale stále platí to samé: musíme hrát koncentrovaně a zkusit urvat zlatou placku. Už jsme hodně blízko,“ doplnil další z hráčů Pavel Novák.

Slibné výkony stejně jako v úterý předvedli v Sarajevu biatlonisté – Luděk Abrahám po polovině vytrvalostního závodu sahal po stupních vítězů, nakonec uzavřel první desítku. Nejlepší z dívek Bára Babánková dojela třináctá.

V obřím slalomu alpských lyžařek skončila Barbora Nováková na 22. místě a Natálie Zouharová 38. Sommerová Gašparíkovou závod nedokončily.

Úvodní vystoupení na EYOF mají za sebou krasobruslařské naděje Klára ŠtěpánováDanielem Mrázkem. V krátkém programu byla Štěpánová 18. a Mrázek 12. Ve čtvrtek jsou na programu volné jízdy.

První vítězství turnajové vítězství zaznamenali naši curleři, kteří přehráli Dánsko 10:4. Ve svém večerním vystoupení ale podlehli Maďarům 6:11.

Novinky nejen ze zákulisí nezapomeňte sledovat i na našich komunikačních kanálech!

líbil se ti článek?