Druhý den na sportovištích: bronz ze snowboardingu a skvělí biatlonisté

EYOF 2019
EYOF 2019
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

První medaile ze Sarajeva je doma, od dalších nebylo daleko. Jaký byl druhý den na Evropském olympijském festivalu mládeže? Čtěte v souhrnu.

O zatím největší českou radost se v úterý odpoledne postarala snowboardistka Marie Kreisingerová, která si ve slopestylu dojela pro bronz. „Soutěž nám v pondělí zrušili, takže se teď z kvalifikace šlo rovnou do finále. Z medaile mám radost, je to super úspěch,“ říkala.

„Čekali jsme jinou trať. Byla malá, krátká a zajímavě jednoduchá. Zábradlí bylo blízko u sebe, na skok zase nebyla rychlost,“ doplnil její trenér Daniel Kašpar. „Bronz je parádní. Máju teď ještě v Sarajevu čeká big air.“ Více o jejím úspěchu čtěte ZDE.

O výborné představení se postarali také biatlonisté ve sprintu. Kvůli technickým problémům se závod chlapců i dívek posunul, na čerstvě napadaném sněhu pak Luděk AbrahámJosefem Kabrdou (na úvodní fotce) dojeli v první desítce (9. a 10. místo) a Bára Babánková skončila stupínek od medaile čtvrtá.

„Dali jsme si u kluků i holek za cíl desítku, což se povedlo a jsme moc spokojení. Měli jsme těžké podmínky, sněžilo a nedalo se pořádně předjíždět. Kluci zajeli nad očekávání, Báře chyběl asi půlcentimetr, o který na střelnici minula jedinou ránu. Jinak by byla čistá a brala by medaili,“ hodnotil biatlonový kouč Jiří Václavík.

Formu potvrdil běžec na lyžích Mathias Vacek, který na 7,5 kilometrech volnou technikou skončil dvanáctý. Mezi dívkami byla nejlepší Eliška Šibravová na konci první dvacítky.

Přívaly sněhu znovu nepřály alpským lyžařům, v prvním kole mužského slalomu nikdo z kvarteta Klima, Pokorný, Kubeš, Linhrat závod nedokončil.

V short racku se na trati 500 metrů vešla Markéta Fajkusová mezi dvacítku nejlepší, její parťačka Dominika Simandlová obsadila 32. příčku.

Novinky nejen ze zákulisí nezapomeňte sledovat i na našich komunikačních kanálech!

líbil se ti článek?