Medaile byla blízko. Běžkař Vacek překvapil skvělým čtvrtým místem

EYOF 2019
EYOF 2019
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Hned první den sahali Češi v Sarajevu po medaili. Šestnáctiletý běžec na lyžích Mathias Vacek skončil v závodě na 10 kilometrů klasicky čtvrtý se ztrátou 14 vteřin na bronz. Umístění v první pětce je i tak velkým úspěchem.

„Závodilo se v hodně divokých podmínkách. Sněžilo a pršelo, na trati to nebyla sranda. Navíc je okruh pro tuhle věkovou kategorii hodně náročný. Je v něm těžké udržet po celou dobu tempo,“ hodnotil trenér Zbyněk Pavlásek.

Čtvrté místo považuje za příjemné překvapení. Už jen proto, že čeští závodníci startovali podle bodů asi v polovině devadesátičlenného pole.

„Mathias zajel fantasticky, ale dařilo se i ostatním,“ připomněl Pavlásek. Do první dvacítky se vešel také Benjamín Vrbovský, mezi dívkami si nejlépe vedla na šestnáctém místě Jolanta Byrtus v závodě na 7,5 kilometru.

„V obou kategoriích jsme hned v první den rozhodně neudělali ostudu. Přál bych si, abychom v každé kategorii měli závodníka do TOP 20. Věřím, že se nám to vyplní.“

Další závody čekají běžce na lyžích v Sarajevu už v úterý, a to intervalový závod volně. Na Evropském festivalu mládeže je reprezentuje celkem osm sportovců – čtyři chlapci a čtyři dívky. Nominaci najdete ZDE.

Novinky nejen ze zákulisí nezapomeňte sledovat i na našich komunikačních kanálech!

líbil se ti článek?